Wiedeń

Otwarte Próby Filharmoników Wiedeńskich

w Złotej Sali Musikverein

Muzyczny Wiedeń – 2023 rok

Lepsze Jutro-Fundacja Promocji Zdrowego Rozwoju serdecznie zaprasza wszystkich melomanów w każdym wieku, do Wiednia na otwarte próby generalne koncertu Filharmoników Wiedeńskich (Wienner Philhamoniker). Próby odbywają się w budynku Wiedeńskiego Towarzystwa Muzycznego (Wiener Musikverein) w Złotej Sali (Goldener Saal).

W czasie pobytu 2 i 3 dniowego możliwy jest udział w wieczornym spektaklu w Wiedeńskiej Operze Narodowej lub w Volksoper (miejsca stojące lub siedzące) w zależności od dostępności biletów.

Organizatorzy:

mobile: +48 607-988-067

grzegorz@lepszejutrofundacja.pl

Opera Wiedeńska

Program  2023

Zapraszamy też na wyjazdy do Wiedeńskiej Opery Narodowej oraz do Volksoper na wybrane spektakle operowe. Wyjazdy organizowane są przez cały rok.

BILETY.

Rodzaje:

*stojące – cena 3-5 euro

*siedzące – cena od 18 euro

Bilety siedzące kupuje organizator.

Bilety stojące do Wiedeńskiej Opery Narodowej można kupić w kasie przed spektaklem. Trzeba przyjść 1,5 godz. przed otwarciem kasy i czekać.

Bilety na próbę Filharmoników kupuje organizator wyjazdu.

Proponujemy wyjazdy 2,3 i 4 dniowe do Wiednia oraz 5 dniowy wyjazd ze zwiedzaniem Austrii.

Wiedeń 1 dzień

Cena nie zawiera:

UWAGA: Potrzebny jest paszport ważny 6 miesięcy od dnia wyjazdu lub dowód osobisty.

Minimalna ilość uczestników 48, maksymalna 76

1 dzień

Wyjazd z Krakowa w godz. rannych. Przejazd przez Słowację (indywidualny posiłek), Austrię. Przyjazd do Wiednia. Zwiedzanie miasta. Spacer po starym mieście . Zwiedzanie: Belweder, Katedra św. Szczepana (Stephansdom), Opera Wiedeńska, Hofburg, kościół Karola Boromeusza, spacer Ringiem. Przejazd do budynku Wiedeńskiego Towarzystwa Muzycznego. Udział w otwartej próbie generalnej do koncertów symfonicznych w wykonaniu Orkiestry Filharmoników Wiedeńskich. Po próbie krótki pobyt we Wiedniu. Przejazd w kierunku Polski. Przyjazd na miejsc w godz. nocnych.

Wiedeń 2 dni

Minimalna ilość uczestników 44, maksymalna 76

1 dzień

Wyjazd z Krakowa w godz. rannych. Przejazd przez Słowację (indywidualny posiłek), Austrię. Przyjazd do Wiednia. Zwiedzanie najatrakcyjniejszych zabytków miasta. Zwiedzanie Górnego Belwederu i galerii sztuki,  kościół św. Boromeusza, Wiedeńskie Towarzystwo Muzyczne, spacer po zabytkowej starówce. Przyjazd do hotelu. Zakwaterowanie. Kolacja. Nocleg.

2 dzień

Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do budynku Wiedeńskiego Towarzystwa Muzycznego.Udział w otwartej próbie generalnej do koncertów symfonicznych w wykonaniu Orkiestry Filharmoników Wiedeńskich. Spacer po Wiedniu. Zwiedzanie: Uniwersytet Wiedeński, hotel i kawiarnia Sachera, Ringstraße, Katedra św. Stefana, Plac Graben – kolumna morowa, kościół św. Piotra, Kohlmarkt, Hofburg, Plac Bohaterów.  Obiad.  Przejazd w kierunku Polski. Przyjazd na miejsc w godz. nocnych.

Wiedeń 3 dni

Minimalna ilość uczestników 44, maksymalna 76

1 dzień

Wyjazd z Krakowa w godz. rannych. Przejazd przez Słowację (indywidualny posiłek), Austrię. Przyjazd do Wiednia. Zwiedzanie  zabytków miasta.Zwiedzanie Górnego Belwederu i pobyt w galerii sztuki, spacer po parku i Dolny Belweder, kościół św. Boromeusza, Wiedeńskie Towarzystwo Muzyczne. Udział w spektaklu w Wiedeńskiej Operze Narodowe. Przyjazd do hotelu. Zakwaterowanie. Kolacja. Nocleg.

2 dzień

Śniadanie.  Spacer po Wiedniu. Zwiedzanie: Uniwersytet Wiedeński, Ratusz,  historyczne centrum, hotel i kawiarnia Sachera, Ringstraße, Katedra św. Stefana, Graben, kolumna morowa, kościół św. Piotra, Kohlmarkt, Hofburg, Plac Bohaterów. Przejazd do budynku Wiedeńskiego Towarzystwa Muzycznego. Udział w otwartej próbie generalnej do koncertów symfonicznych w wykonaniu Orkiestry Filharmoników Wiedeńskich. Przyjazd do hotelu. Kolacja. Nocleg.

3 dzień

Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Spacer po ogrodach pałacu Schönbrunn. Wejście na  Gloriettę. Przejazd na wzgórze Kahlenberg w Lesie Wiedeńskim. Podziwianie panoramy Doliny Dunaju i Wiednia. Wyjazd w kierunku Polski. Przyjazd na miejsce w godz. nocnych.

Informacje.

Cena:

1. jest aktualna w 2023 roku.

2. jest liczona z Krakowa. Wyjazdy z innych miejscowości wymagają odrębnej kalkulacji – wzrasta o koszt dojazdu autokaru

3. jest liczona na ilość uczestników

4. wyjazd  przy mniejszej ilości osób wymaga odrębnej kalkulacji

Program pobytu jest ramowy. Kolejność zwiedzania może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od organizatora. Na życzenie zamawiającego program może być dostosowany do Jego preferencji.

WAŻNE – dla zamawiającego wyjazd.

Z powodu dużego zainteresowania próbami Filharmoników bilety trzeba rezerwować z dużym (kilkumiesięcznym) wyprzedzeniem. To samo dotyczy rezerwacji miejsc w hotelu oraz kupna biletów na spektakle w operze.